woensdag 10 augustus 2011

Als vrouw alleen so wie so verdacht

Dinsdag 9 augustus.
Vanmorgen om half zes opgestaan, en er trouwens gisteren om half tien al ingegaan…
De tocht naar de krokodillen-lagoon was een goeie actie, samen met Klara in een tuk-tuk; nauwelijks krokodillen gezien maar wel een fascinerend landschap en tientallen wilde pauwen en ander vogels.
Er waren een stuk of 6 krokodillen, maar we zagen alleen hun kop af en toe boven water komen, ook al aardig eng….














En er was een krokodil die op een nest eieren broedt in een rotsspleet, die we konden bekijken, maar dat ging mij niet zo goed af, Karla heeft dat wel goed gezien.
Zo’n beest brengt daar drie of vier maanden door, gaat elke dag een keer het water in om te eten, en dan weer terug op zo’n 20 eieren, volgens de man die haar elke dag ziet gaan naar
het water.
Ook was er een cobra van 8 meter te zien verderop, maar dat trok me niet :-(
We zagen veel waterbuffels, een grote kudde en sommigen in een poel vol lotusplanten.













Het was wel ongelofelijk heet, ik denk zo’n 35 graden, het water loopt dan in straaltjes van je af….
Het was goed om uit de comfortzone van Arugam te gaan, zodat je een beetje het idee krijgt echt op avontuur te zijn….waar mensen hun dagelijkse dingen doen die niets met toerisme te maken hebben en waar in grote gebieden vooral dieren leven.
Maar de comfortzone heeft als voordeel dat ik weer ‘zit’.
Dat de koan die ik graag zou ‘oplossen´ weer meer naar voren komt.
Zitten op een duintje aan een volkomen leeg strand, met de onstuimige branding en de altijd overal aanwezige krassende grote kraaien als muziek.













Elke ochtend kom ik langs de vissers die helpen om de boten van vissers die zijn wezen vissen op het strand te trekken..
Iedereen is altijd nieuwsgierig wat de vangst is, er staan ook meestal een paar militairen bij, die naar het lijkt de boel (nog) in de gaten houden.
Vanmorgen was er een grote vis bij die op de gereedstaande ossenkar geladen werd, een zwaardvis?

















Net afscheid genomen van Klara en Zbynek, ze gaan naar Colombo met de nachtbus en dan naar huis, naar Praag.
Het was leuk om regelmatig met ze af te spreken hier, ze zaten twee kilometer verderop aan de kust, we smsten elkaar met voorstellen voor ontmoetingen of tripjes.
We zullen elkaar mogelijk weer eens zien in Amsterdam of Praag?
De laatste twee dagen zijn aanzienlijk warmer dan de eerste drie dagen die ik hier was, een groot deel van de dag boven de dertig graden.
Toch heb ik mijn voornemen wat meer te zien van de omgeving uitgevoerd en aan het eind van de middag naar Pottuvil vertrokken, een km of 4 hier vandaan.
Een aardig dorp, een lange straat met veel winkels, restaurantjes, een bank, een busstation, veel mensen groeten me vriendelijk, gelukkig, want zo heel veel oude witte dames zien ze nog niet hier, wel veel jonge surfers met hun luchtig geklede vriendinnen.

Het was een hete dag in meerdere opzichten want vandaag ben ik 2maal door jonge mannen met oneerbare voorstellen benaderd! Voor het eerst op deze reis.
Zoiets is op mijn leeftijd toch een gênante gebeurtenis, is het een gigolo of een sexverslaafde of wat? De eerste jonge man (mooi,begin 20, stads gekleed, geen visserszoon uit Arugam) kwam in de vroege ochtend, nog bijna geen mensen op het strand, wel èrg dichtbij zwemmen; how are you? Whats your name? En bij een hoge golf, zogenaamd speels, probeerde hij me vast te pakken.
Ik zei hem dat niet te doen en ging het water uit en hij vroeg me met hem mee te komen naar ik weet niet waar…..ik heb dan niet genoeg lef en fantasie om uit te vinden wat hij nou werkelijk van plan is, wat hij denkt te krijgen, waarschijnlijk geld en seks.
Vanmiddag was het wat meer bizar, tijdens een wandeling tussen de grote rotsen in Pottuvil point kwam er weer een prachtige jongeling naar me toe.
Pottuvil Point is een nog niet gexploiteerd prachtig strand, waar wel al wat surfers naar toe komen met de tuk-tuk vanuit Arugam voor een dagje surfen, maar het ligt een paar kilometer van het dorp dus het is er erg stil.













De jongeling liep met een telefoon te klooien, zoals je overal jonge mensen ziet doen, en vroeg me natuurlijk ook” how are you, where do you come from and what is your name”, heel vaak valt er meer niet te zeggen in de kleinere dorpen, ze spreken nauwelijks engels hier in het oosten.
Toen ik vroeg hoe het met hem ging, kwam ie naar me toe om iets te laten zien op zijn telefoon en liet me een pornofilmpje zien terwijl ie gebaarde dat wij ook maar zo iets moesten ondernemen!jezus wat nou weer,” hé man, no way, whats this? I could be your grandmother” sprak ik verontwaardigd en weerde zijn pakkerige handen af.” Please, just fun” zei die, “no money”, what the fuck heb ik nou weer, boos liep ik weg en riep “no, no”!! even was de charme van het prachtige rotslandschap verdwenen.
En dat op één dag, wat een gedoe....en vooral genant.
Je bent als oudere vrouw die alleen reist toch ook verdacht, je zou een sekstoerist kunnen zijn…..
nu dus maar opletten als ik jongemannen alleen zie; verdacht!
ben nu bijna een week hier en ga morgen vroeg met de bus naar Batticoala, 100km noordelijker, dat wordt weer een lange rit, maar Aisha,de hoteleigenaresse ( hier op de achtergrond in de keuken, vooraan haar jongste zoon met de baby van zijn zus, Aisha's jongste kleinkind)












en Aisha met meer familie













heeft 'familie'daar waar ik een nacht kan slapen zegt ze(betaald), en dan kan ik verder met de trein naar....????

Geen opmerkingen:

Een reactie posten